in Nieuws, Recepten, Sardinië, Smaken, Vakantie 7 mei 2017

Seadas is een de Sardijnse gerechten die ook in de rest van Italië grote bekendheid geniet. Het is een soort fris gefrituurd appelflapje gevuld met citroen, kaas en gegarneerd met warme honing.

De seadas werden traditioneel met Pasen en Kerstmis gemaakt maar nu snoept men er het hele jaar door van. De balans tussen de jonge en lichtzure Pecorinokaas (pecorino fresco) en bitterzoete honing maakt het een verrukkelijk hapje dat meestal als toetje gegeten wordt. De oorsprong van Seadas ligt in in het centrum van het eiland en noordwesten waar veel schapen worden gehouden.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr. zelfrijzend bakmeel
  • Schil van 1 sinaasappel geraspt
  • Schil van 1 citroen geraspt
  • 100 gr. jonge schapenkaas gemalen (jonge geitenkaas is een alternatief)
  • Klein glaasje grappa of Mirto (Sardijnse likeur)
  • 100 gr. Honing (Traditioneel gebruiken de Sardijnen honing van aardbeiboombloesem die vrij bitter is).
  • Eventueel wat poedersuiker
  • Voldoende zonnebloemolie om te frituren

Meng in een kom de gemalen kaas, de geraspte schillen van de sinaasappel en citroen en de grappa (of Mirto) tot een zacht geheel.
Meng op een werkplank de bloem met ca. 50 cl. lauw water, doe 1 eetlepel olie er bij kneed dit tot een soepel en elastisch deeg.
Rol het deeg uit en snij er 8 rondjes van 8 cm. uit en rol die daarna nog extra uit.
Plaats een lepel van het kaasmengsel in het midden van de rondjes en dek af met de andere helft van de rondjes.

Druk ze goed rondom dicht zodat er geen lucht meer in zit.
Bak de Seadas in een koekenpan met ruime olie en laat ze goed uitlekken; verwarm intussen de honing en verdeel die over de Seadas verdelen ( naar wens wat poedersuiker strooien). Warm serveren.

Lees meer over de keuken van Sardinië!

 

gerechten van Sardinie Italiaans dessert Italiaanse desserts Italiaanse gerechten Italiaanse nagerechten Italiaanse recepten Italiaanse toetje recepten Sardijnse specialiteiten Typisch eten van Sardinie

Label:gerechten van Sardinie Italiaans dessert Italiaanse desserts Italiaanse gerechten Italiaanse nagerechten Italiaanse recepten Italiaanse toetje recepten Sardijnse specialiteiten Typisch eten van Sardinie

Vorige Hippe jasjes van Aeronautica Militare
Volgende Recept: Rozen-frambozenscroppino!

Lees ook

Polenta met worstjes, lekker en snel op tafel

24 oktober 2017

Recept: Rozen-frambozenscroppino!

7 mei 2017

Bombardino, het Italiaanse advocaatje, smullen!

19 december 2016

Lacoste wit 45 Maat Carnabysneakers Mannen Groen a0Z6Ovax

Tamme kastanjes en wilde konijnen

23 oktober 2016

Gnocchi met salie, boter en pecorino

26 september 2016

Mmm, Arancini! De Italiaanse nasibal, maar dan lekkerder. Het recept

17 augustus 2016

Zelf Focaccia maken, lekker en makkelijk!

1 augustus 2016

45 Carnabysneakers Lacoste Maat Mannen Groen wit

Klassieker uit Veneto; Risi e bisi

15 februari 2016

Sardinië vakantiebeurs ook in 2016 in Nieuwegein

13 januari 2016

Reageer Annuleer reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

Carnabysneakers Lacoste Maat Mannen 45 wit Groen

*

*